Pel de ui en snijd klein. Schil of was de wortels en snijd in stukken. Halveer de prei, snijd in stukken en spoel goed af onder de kraan in een vergiet. Was en snijd de courgette klein. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes (houd je niet van pit, verwijder dan eerst de zaadjes). Snijd een paar blaadjes verse munt klein.
Verhit bakolie in een ruime pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan alle groenten toe en bak al omscheppend enkele minuten. Bestrooi met ras el hanout en verse munt. Heb je een glutenallergie? Spoel de rozijnen af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Voeg de rozijnen toe aan de pan. Giet het water erbij en laat afgedekt zachtjes stoven (circa 15-20 minuten).
Spoel intussen de quinoa af onder de kraan in een zeef. Breng 2 keer zoveel water aan de kook als de hoeveelheid quinoa zelf. Kook de quinoa 10 minuten op een laag vuur. Giet daarna het overtollige water af en zet afgedekt opzij.
Snijd de halloumi in plakjes of blokjes. Verhit bakolie in een grillpan (of koekenpan) en gril of bak de halloumi lichtbruin.
Serveer de quinoa op een mooie schaal en schep de gestoofde groenten erop. Leg de halloumi erbij en garneer met verse munt
TIPOok erg lekker met dadels, (geschaafde) amandelen of verse peterselie.
II
Vandaag staat er een heerlijk geurend quinoa gerecht op het menu met gegrilde halloumi. Halloumi is een kaas gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenkaas. Deze kaas is van nature erg zout en kent hierdoor veel overeenkomsten met feta. De typisch Marokkaanse smaak in dit gerecht komt van de ras el hanout en dadels. Ras el hanout is een typisch Marokkaans kruidenmengsel.