Quinoa met gerookte makreel

Quinoa met gerookte makreel paprika en aubergine

| 682 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Gezin, Variatie, Glutenvrij, Eiwitrijk
Paprika
Vis

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 1 st Gele paprikaHerkomst: Solid
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 130 g QuinoaHerkomst: ekomenu maatwerk 130 g
  • 200 g Gerookte makreelfilet
  • 1 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit85 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.313 g
water-reduction-scoreWater25,5 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa, zorg ervoor dat je 2 keer zoveel water aan de kook brengt dan de hoeveelheid quinoa zelf. Was de quinoa In een zeef onder de kraan en kook 10 minuten. Giet het restant water af en laat een paar minuten uitdampen. Breng op smaak mt zout en peper (of kook de quinoa met bouillon).
  2. Was de paprika en aubergine. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika en aubergine klein. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit olie in een bakpan en bak hierin de knoflook, paprika en aubergine 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd of verbrokkel de gerookte makreel in stukken.
  4. Meng de groenten met de quinoa en verdeel de gerookte makreel erover.
TIPErg lekker met verse kruiden, zoals peterselie, koriander of munt.

II

Makreel valt onder de vette vissoorten en is erg gezond. Het heeft stevig en vet vlees, maar smaakt mals en lekker zacht. Vette vis is rijk aan omega 3-vetzuren die goed zijn voor hart- en bloedvaten. Daarnaast is het een bron van vitamine D. Lekker gezond dus. 'Inspired by Ralph Moorman'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie682 kcal
Koolhydraten50 g
Suiker15 g
Vet36 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit34 g
Vezels12 g
Zout2.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Vis