200 g Gerookte makreelfiletHerkomst: let op meij (niet fish & more)
1 st Knoflookteen
1 st AubergineHerkomst: Solid
1 st Gele paprikaHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit85 Punten
CO2eq1.313 g
Water25,5 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa, zorg ervoor dat je 2 keer zoveel water aan de kook brengt dan de hoeveelheid quinoa zelf. Was de quinoa, bijvoorbeeld in een zeef, en kook voor 10 minuten. Giet vervolgens het restant water af en laat een paar minuten uitdampen.
Was de paprika’s en aubergine. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s en aubergine klein. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit bakolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook, paprika’s en aubergine 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd of verbrokkel de gerookte makreel in stukken.
Meng de groenten met de quinoa en garneer met de gerookte makreel. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
TIPHet is ook lekker de quinoa in groentebouillon te koken. Lekker met verse munt.
II
Vandaag een heerlijke salade met makreel op het menu. Makreel valt onder de vette vissoorten en is erg gezond. Vette vis is namelijk rijk aan omega 3-vetzuren en is ook een bron van vitamine D. Het eten van vis verlaagt het risico op onder andere een hartaanval en het krijgen van een beroerte. Aangeraden wordt om 1 keer per week een portie vis te eten en dan het liefst vette vis!