500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
0.5 bosje BosuiHerkomst: Primeale
4 st Portabella
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
400 g PastinaakHerkomst: Arenosa
5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
Zelf toevoegen
2 el Tamari of sojasaus
snufje Zout en peper
2 el Olijfolie
Meet hoe goed je eet
Groente370 g
Vitaliteit79 Punten
CO2eq356 g
Water6,4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 minuten gaar, giet het water af en bewaar wat kookvocht. Stamp met wat kookvocht tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook. Snijd de portabella in plakjes. Verwarm olie in een bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak de portabella met de ui bruin op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit. Blus af met tamari of sojasaus en breng op smaak met zout en peper.
Was de bosui en snijd in dunne ringetjes. Bak de bosui kort met de portabella mee. Was de peterselie, snijd klein en schep op het laatst door de portabella.
Serveer de puree met een flinke schep gebakken portabella en bosui.
TIPDe portabella is ook erg lekker met balsamico siroop. Je kunt de puree ook wat smeuïger maken met soja- of havercuisine.
II
Deze heerlijke vegetarische variant op de Italiaanse klassieker 'biefstuk tagliata' maken wij met lekker veel groenten. In plaats van vlees, gebruiken we portabella's vanwege hun stevige structuur. Omdat paddenstoelen binnen in het donker groeien, is deze reuzenchampignon het hele jaar verkrijgbaar van eigen bodem. Onze biologische portabella's worden geleverd door 't Paddestoelenrijk in Rossum.
'Inspired by Ralph Moorman'