Portabella tagliata

Portabella tagliata met aardappel- knolselderijpuree

| 572 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, 9 maanden, Seizoen, Glutenvrij, Gezin, Variatie, Lactosevrij, Lekker snel, Vegan, Vegetarisch
Selderij

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st KnolselderijHerkomst: In de Wind
  • 10 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 400 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 1 bosje BosuiHerkomst: Primeale
  • 400 g Portabella
  • 2 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Tamari

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit75 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq522 g
water-reduction-scoreWater7,4 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Schil de knolselderij en snijd in stukken. Kook de aardappels met de knolselderij in 20 minuten gaar. Giet het water af en bewaar wat kookvocht. Stamp met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met een snuf zout.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook. Snijd de portabella in plakjes. Verwarm olie in een bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak de portabella met de ui bruin op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit. Blus af met tamari en breng op smaak met zout en peper.
  4. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes. Bak de bosui kort met de portabella mee. Was de peterselie, snijd klein en schep op het laatst door de portabella.
  5. Serveer de puree met een flinke schep gebakken portabella en bosui.
TIPJe kunt de puree ook wat smeuïger maken met soja of haver cuisine.

II

Deze heerlijke vegetarische variant op de Italiaanse klassieker 'biefstuk tagliata' maken wij met lekker veel groenten. In plaats van vlees, gebruiken we portabella's vanwege hun stevige structuur. Omdat paddenstoelen binnen en in het donker groeien, is ook deze reuzenchampignon het hele jaar verkrijgbaar! 'Inspired by Ralph Moorman'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie572 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker4 g
Vet23 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit16 g
Vezels20 g
Zout1.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Selderij