400 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
1 bosje BosuiHerkomst: Primeale
400 g Portabella
2 st Knoflookteen
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie
snufje Zout en peper
2 el Tamari
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit75 Punten
CO2eq522 g
Water7,4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook.
Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Schil de knolselderij en snijd in stukken. Kook de aardappels met de knolselderij in 20 minuten gaar. Giet het water af en bewaar wat kookvocht. Stamp met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met een snuf zout.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook. Snijd de portabella in plakjes. Verwarm olie in een bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak de portabella met de ui bruin op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit. Blus af met tamari en breng op smaak met zout en peper.
Was de bosui en snijd in dunne ringetjes. Bak de bosui kort met de portabella mee. Was de peterselie, snijd klein en schep op het laatst door de portabella.
Serveer de puree met een flinke schep gebakken portabella en bosui.
TIPJe kunt de puree ook wat smeuïger maken met soja of haver cuisine.
II
Deze heerlijke vegetarische variant op de Italiaanse klassieker 'biefstuk tagliata' maken wij met lekker veel groenten. In plaats van vlees, gebruiken we portabella's vanwege hun stevige structuur. Omdat paddenstoelen binnen en in het donker groeien, is ook deze reuzenchampignon het hele jaar verkrijgbaar!
'Inspired by Ralph Moorman'