Portabella met gesmolten brie

Portabella met gesmolten brie walnoten en bospeen

| 635 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Koolhydraatbewust, Afvallen
Noten
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 3 st Portabella
  • 1 bosje BospeenHerkomst: Biosikelia
  • 150 g Brie, miniHerkomst: Bastiaansen
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Tijm
  • 1 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente420 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.287 g
water-reduction-scoreWater36,6 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Of gebruik een ovenschaal.
  2. Veeg de portabella schoon en snijd het steeltje voorzichtig eruit. Snijd het steeltje klein. Pel de ui en snipper fijn. Pel de knoflook en snijd klein.
  3. Verhit intussen olie in een bakpan en bak de portabella stelen, ui en knoflook 4 minuten. Hak de walnoten grof en voeg de helft toe aan de pan (heb je een glutenallergie? Spoel de walnoten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen). 

  4. Doe het ui-notenmengsel in een kom. Snijd de brie klein en schep het door het mengsel. Verdeel dit over de portabella's, leg een flinke plak brie erop, bestrooi met tijm en druppel olijfolie erover. Bak nog 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  5. Breng intussen een pan met water aan de kook. Was en schil de bospeen en laat een klein stukje groen van het loof zitten. Kook de bospeentjes in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  6. Serveer de gevulde portabella's met de bospeen en strooi de overgebleven walnoten erover.
TIPHet is ook erg lekker de bospeentjes te roosteren in de oven bij de portabella's. Maak van het loof van biologische bospeen eens een lekkere pesto!

II

Vandaag op het menu: portabella's gevuld met brie en walnoten. Wist je dat een portabella eigenlijk gewoon een kastanjechampignon is, die echt helemaal rijp is? De hoed van de paddenstoel is volledig geopend en ideaal om te vullen. Deze reuzepaddenstoelen zijn ook ideaal voor op de BBQ!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie635 kcal
Koolhydraten24 g
Suiker16 g
Vet49 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit25 g
Vezels10 g
Zout1.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Lactose
Melk