Portabella-hamburger

Portabella-hamburger ! Weinig koolhydraten

| 592 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Koolhydraatbewust, Afvallen
Melk
Mosterd
Ei
Rund
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
  • 200 g Witte kool, gesneden
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Runderhamburgers
  • 4 st Portabella
  • 1 st TomaatHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • 2 el (Appel)azijn
  • 2 el Bakolie
  • 2 g Mosterd
  • 2 el Mayonaise
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente340 g
vita-scoreVitaliteit65 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.701 g
water-reduction-scoreWater64 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de wortel en snijd of schaaf in hele dunne reepjes. Gebruik een scherp mes, mandoline of keukenmachine.
  2. Maak een dressing met de helft van de mayonaise, de helft van de yoghurt, mosterd en de azijn. Meng de dressing door de wortel en witte kool en meng goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Zet opzij en laat de smaken intrekken.
  3. Maak intussen de knoflooksaus. Meng de rest van de mayonaise met de yoghurt in een kom. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met peper en zet opzij.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de hamburgers op een middelhoog vuur lichtbruin (circa 5 minuten per kant). Pel de ui, snijd in ringen en bak met de hamburgers mee.
  5. Veeg de portabella’s schoon met een keukenpapiertje, besprenkel met olie en bak de portabella’s met de lamellen naar boven in de bakpan voor 2 minuten. Draai de portabella’s voorzichtig om en bak ook de binnenzijde 2 minuten.
  6. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes. Haal de portabella’s uit de pan en beleg deze met de hamburger, tomatenplakjes en wat knoflooksaus. Eindig met de gebakken ui. Serveer de portabella-hamburger met de koolsla.
TIPServeer de hamburger ook eens met groentefrietjes ernaast.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Portabella's zijn volgroeide kastanjechampignons. Ze groeien op hetzelfde oogstbed als de kastanjechampignons, maar krijgen meer tijd en ruimte om te rijpen. De kleine champignons rondom worden geoogst en daarna duurt het nog 2-3 dagen voordat de champignon groot genoeg is en de onderkant openklapt. Dit is kenmerkend voor een portabella: de lamellen aan de onderkant zijn altijd zichtbaar. De portabella is heel stevig en geschikt om in z’n geheel te bakken.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie592 kcal
Koolhydraten18 g
Suiker11 g
Vet46 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit24 g
Vezels7 g
Zout2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Mosterd
Ei
Rund
Lactose