wallpaper

Pompoentartaar met boerenkoolchips

| 534 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, 9 maanden, Afvallen, Glutenvrij, Gezin, Lekker snel, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, Seizoen, Vegan
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Boerenkool, gesneden
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g WortelpeterselieHerkomst: arenosa
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: proef
  • 200 g Chipolata worstjesHerkomst: ton kok

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Appelazijn
  • 4 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit65 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.415 g
water-reduction-scoreWater51,3 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Schil en snijd de pompoen en wortelpeterselie in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan. Voeg de stukjes pompoen, wortelpeterselie, ui en een scheutje water toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Doe de frambozen met een klein scheutje water in een steelpan. Laat zachtjes koken tot er een saus ontstaat. Laat daarna afkoelen.
  3. Was en snijd ondertussen de boerenkool in stukjes. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de gesneden boerenkool in 2 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier. Zet apart voor later gebruik.
  4. Verhit bakolie in een ruime koekenpan, Duw het worstvlees uit het velletje en bak de kleine worstballetjes in 8 minuten gaar. keer regelmatig om.
  5. Voeg aan de frambozensaus de azijn toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de pompoen-wortelpeterselie tartaar met de kalfs balletjes en de frambozensaus. Garneer met de stukjes boerenkool.
TIPOok erg lekker met wat chilipeper door de groentetartaar

II

Dit recept in samenwerking met Frank Fol, groentekok van België, is weer een plaatje. Tartaar van groenten in plaats van vlees. We maken de tartaar van pompoen en wortelpeterselie. Daarbij serveren we een sausje van frambozen die erg lekker smaakt bij de gehaktballetjes. Om het groente gerecht helemaal af te maken serveren we er boerenkoolchips bij voor een bite. Een culinaire gerecht!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie534 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker9 g
Vet39 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit25 g
Vezels8 g
Zout1.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund