wallpaper

Pompoensoep met tahin, knapperige kikkererwten en meergranen stokbrood

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 60 g TahiniHerkomst: terrasana
  • 1 st MeergranenbroodjeHerkomst: zonnemaire
  • 200 g Kikkererwten
  • 3 st Knoflookteen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Pompoen, butternutHerkomst: Biobrothers
  • 10 g koriander, versHerkomst: Forc

Zelf toevoegen

  • 600 st Groentebouillontablet (GV)
  • snufje Zout en peper
  • 25 el Citroensap
  • 600 ml Water
  • 1.5 el Gemalen komijn
  • 3 el Olijfolie
  • st Venkel

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  3. Gebruik een dunschiller om de pompoen te schillen. Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd hem in dunne plakjes.
  4. Verhit 2/3 van de olijfolie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, de knoflook, 1/2 tl gemalen komijn per persoon en zout toe en fruit ongeveer 3 minuten.
  5. Roer de plakjes pompoen door de ui en knoflook en bak nog 2 minuten. Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Draai het vuur middellaag en kook de pompoen in ongeveer 20 minuten gaar.
  6. Giet ondertussen de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier. Meng ze op een bakplaat met de rest van de olie en komijn en een snuf zout. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de kikkererwten in ongeveer 15 minuten bruin en knapperig.
  7. Bak tegelijkertijd het meergranen stokbroodje in 10-12 minuten af.
  8. Meng ondertussen in een kom de tahin, het citroensap, water en breng op smaak met zout. Blijf roeren totdat de saus een romige consistentie heeft.
  9. Was de verse koriander en snijd fijn.
  10. Haal de soep van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer en breng de soep op smaak met peper en zout.
  11. Verdeel de soep over kommen en serveer met de tahinsaus en geroosterde kikkererwten. Garneer met de verse koriander. Serveer met het meergranen stokbroodje.
TIP

II

Voedingswaarden

(Per portie)

Allergenen informatie