0.5 st Groentebouillontablet, zoutarmHerkomst: your organic nature
200 g Kikkererwten
25 g ZadenmixHerkomst: ekomenu maatwerk 50 g
50 g Magere spekreepjesHerkomst: st hendrick 100 g
1 bosje BosuiHerkomst: Van Oers
1 el Kurkuma (verse)Herkomst: Fairtrasa
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en (chili)peper
el Paprikapoeder
600 ml Water
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de kikkererwten af onder de kraan, laat uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kikkererwten op een hoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Zet het vuur laag en bak de kikkererwten op een laag vuur krokant in 25-30 minuten. Schud de pan regelmatig.
Breng een pan met het water en het groentebouillontablet aan de kook. Voeg de pompoen blokje toe aan het kokende water. Schil en raps de kurkuma boven de pan. Kook de pompoen blokjes in 15 minuten gaar. Pureer vervolgens tot een gladde soep.
Was en snijd de bosui in ringetjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak het witte gedeelte van de bosui. Roer dit daarna door de soep.
Bak in een droge koekenpan de spekjes krokant.
Schep de soep in mooie kommen. Garneer met de rest van de bosui, de spekjes, zadenmix en geroosterde kikkererwten.
TIPOm de soep meer pit te geven, kun je verse chilipeper of sambal toevoegen.
II
De pompoen is familie van de komkommer en de meloen. Deze butternut pompoen heeft een zachte, nootachtige en zoete smaak. Het schillen, uithollen en snijden is al voor je gedaan: alles wat je hoeft te doen is de soep maken en genieten!