Pompoenrisotto met schartong

Pompoenrisotto met schartong rauwe ham en sinaasappel

| 645 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Eiwitrijk, Gezin, Lactosevrij, Variatie
Melk
Vis
Mais
Varken
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 45 g Rauwe hamHerkomst: st hendrick
  • 1 st Knoflookteen
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 130 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 200 g Schartong
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: proef
  • 1 st Little gemHerkomst: G's
  • 0.5 st SinaasappelHerkomst: Biosikelia

Zelf toevoegen

  • 400 ml Water
  • 1 g Boter
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit52 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.712 g
water-reduction-scoreWater21,2 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng het water aan de kook en los hierin het groentebouillontablet op. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de risotto toe en bak 2 minuten mee. Schenk een flinke scheut groentebouillon bij de pan en laat de risotto - met de deksel schuin op de pan - de groentebouillon opnemen. Roer regelmatig. Herhaal dit totdat alle groentebouillon is opgenomen en de risottorijst beetgaar is. Dit duurt circa 25 minuten.
  3. Kruid de schartong met peper en zout. Zet een kommetje water op de bodem van de oven, vet een ovenschaal in met wat olie en leg de gekruide schartong hierop. Stoom de schartong gaar in 12-15 minuten.
  4. Snijd intussen de pompoenblokjes nog wat kleiner en voeg de laatste 15 minuten toe aan de risotto. Neem vervolgens van het vuur en roer de boter erdoorheen. Zet afgedekt opzij.
  5. Was de little gem en snijd in flinterdunne reepjes. Vlak voor het serveren meng je de knapperige sla door de risotto.
  6. Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd de partjes in 3 stukjes. Snijd of scheur de rauwe ham in reepjes. Leg de pompoenrisotto op de borden met erop een portie schartong. Werk af met de stukjes sinaasappel en rauwe ham.
TIPOok erg lekker met wat Parmezaanse kaas.

II

Volgens onze Belgische chef Frank Fol gaat met groenten en fruit een waaier van mogelijkheden open. Vandaag een heerlijke risotto van pompoen met onder andere sinaasappel, spruitjes en little gem. Little Gem is een kleine gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes. Het wordt gezien als vervanger van ijsbergsla, met als voordeel dat het veel smaakvoller is en daarnaast veel langer houdbaar.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie645 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker15 g
Vet24 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit32 g
Vezels9 g
Zout2.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Vis
Mais
Varken
Lactose