0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
2 st ZeewierburgerHerkomst: prolaterre
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olijfolie
15 g Roomboter
500 ml Water
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng het water aan de kook met het groentebouillontablet.
Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de roomboter in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee tot de risotto glazig is.
Schenk een flinke scheut groentebouillon bij de pan en laat de risotto - met de deksel schuin op de pan - de groentebouillon opnemen. Roer regelmatig. Herhaal dit totdat alle groentebouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt circa 25-30 minuten (zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft, of voeg wat water toe als de risotto te droog is).
Was intussen de pompoen en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de draden en pitten en snijd in kleine stukken. Verhit olie in een bakpan en bak de pompoen 5 minuten. Voeg toe aan de risotto en bak nog circa 15 minuten mee (prik met een vork om de gaarheid te controleren). Breng de risotto op smaak met de helft van de kaas, zout en peper.
Verhit olie in een bakpan en bak de zeewierburger 5-8 minuten. Draai halverwege om.
Verdeel de risotto over de borden, bestrooi met de rest van de geraspte kaas en serveer met de zeewierburger.
TIPJe kunt de pompoen ook roosteren in de oven met een beetje olijfolie.
II
Deze Zeeuwse Zeewierburger bevat zeewier van 'Zeewaar', de allereerste zeewierboerderij in Nederland. Het zeewier groeit in de Oosterschelde. De Oosterschelde is een van de schoonste wateren ter wereld. Schoon zeewater, betekend gezond zeewier. Zeewier behoort niet tot groente, fruit of vis, maar heeft wel voedingsstoffen die overeenkomen. Over het algemeen bevat zeewier vooral veel eiwitten en kalium.