Plaattaart met cherrytomaatjes

Plaattaart met cherrytomaatjes en broccoli

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Gezin, Vegetarisch, Ketogeen, Seizoen, 9 maanden
Gluten
Melk
Lactose
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 50 g MozzarellaHerkomst: Zuger
  • 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 125 g CherrytomatenHerkomst: balcon de nijar
  • 1 st BroccoliHerkomst: lukassen

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente310 g

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik 2 bakplaten).
  2. Breng water aan de kook voor de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes en was onder de kraan. Kook de de broccoli in 4 minuten beetgaar en giet daarna het water af en laat de broccoli goed uitlekken in een vergiet. Was de cherrytomaatjes onder de kraan en halveer ze. Pel de ui en snijd in halve ringen.
  3. Bedek een bakplaat met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Plaats de bakplaat onderin de voorverwarmde oven en bak het deeg 5-10 minuten. Haal daarna weer uit de oven.
  4. Besmeer het bladerdeeg met de crème fraîche. Beleg vervolgens met de cherrytomaten, broccoli en ui. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel het over de plaattaart. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak de plaattaart nog 15 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPOok erg lekker met verse basilicum of een handje verse spinazie.

II

Plaattaarten… We love them! Je neemt een lap deeg en je kunt er vervolgens alles op doen wat je zelf lekker vindt. Wij maken er vandaag eentje met broccoli, tomaatjes en mozzarella. Een heerlijke combinatie, lekker voor groot en klein.

Voedingswaarden

(Per portie)

Allergenen informatie

Gluten
Melk
Lactose
Tarwe