wallpaper

Pittige tofu met bloemkool, paprika en aardappelblokjes

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Tofu gember & knoflookHerkomst: prolaterre
  • 25 g AmandelschaafselHerkomst: Horizon
  • 10 g koriander, versHerkomst: Forc
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 0.5 st BloemkoolHerkomst: Prim de Bretagne

Zelf toevoegen

  • 1 el Sambal
  • snufje Zout en peper
  • 5 el Olijfolie
  • 1 el Sojasaus
  • 0.5 el Honing

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Laat de tofu uitlekken en snijd in plakken. Maak een marinade van sambal, honing, sojasaus en 1/4e van de olijfolie, laat 10 minuten marineren.
  2. Zet een pan met ruim water op voor het koken van de bloemkool. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook in 10 minuten beetgaar.
  3. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Verhit een koekenpan, met 2/3e van de olijfolie en bak de aardappelblokjes en de paprikablokjes in 8 minuten rondom bruin.
  4. Was de koriander, laat uitlekken en hak grof. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het licht verkleurd. Haal vervolgens uit de pan.
  5. Gebruik dezelfde koekenpan voor de tofu. Bak op middelmatig vuur rondom bruin. Giet de marinade bij de tofu tijdens het bakken.
  6. Serveer de tofu met de bloemkool en de aardappelblokjes. Verdeel het amandelschaafsel over de bloemkool en de koriander over de tofu.
TIP

II

Voedingswaarden

(Per portie)

Allergenen informatie