Pittige tofu met bloemkool, paprika en aardappelblokjes
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Reviews
star_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
starstarstarstarstar
info_outline Nog geen reviews
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers. - 150 g Tofu gember & knoflookHerkomst: prolaterre
- 25 g AmandelschaafselHerkomst: Horizon
- 10 g koriander, versHerkomst: Forc
- 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
- 0.5 st BloemkoolHerkomst: Prim de Bretagne
Zelf toevoegen
- 1 el Sambal
- snufje Zout en peper
- 5 el Olijfolie
- 1 el Sojasaus
- 0.5 el Honing
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen- Laat de tofu uitlekken en snijd in plakken. Maak een marinade van sambal, honing, sojasaus en 1/4e van de olijfolie, laat 10 minuten marineren.
- Zet een pan met ruim water op voor het koken van de bloemkool. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook in 10 minuten beetgaar.
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Verhit een koekenpan, met 2/3e van de olijfolie en bak de aardappelblokjes en de paprikablokjes in 8 minuten rondom bruin.
- Was de koriander, laat uitlekken en hak grof. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het licht verkleurd. Haal vervolgens uit de pan.
- Gebruik dezelfde koekenpan voor de tofu. Bak op middelmatig vuur rondom bruin. Giet de marinade bij de tofu tijdens het bakken.
- Serveer de tofu met de bloemkool en de aardappelblokjes. Verdeel het amandelschaafsel over de bloemkool en de koriander over de tofu.
TIP
II
Voedingswaarden
(Per portie)Allergenen informatie