wallpaper

Pittige rode koolsalade met runderreepjes

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 50 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 5 g PeterselieHerkomst: Forc
  • 0.5 g Rode kool
  • 250 g Runderreepjes

Zelf toevoegen

  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Sambal
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (45 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Snijd of rasp de rode kool in fijne reepjes.
  2. Schrap de wortel schoon en rasp grof.
  3. Was de peterselie, laat uitlekken en hak fijn.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Verhit een koekenpan en rooster de walnoten in een droge pan enkele minuten totdat ze beginnen te kleuren.
  6. Pel ondertussen de rode ui en knoflook en snipper fijn.
  7. Verhit een wok met de helft van de olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg daarna de runderreepjes toe en bak 4 minuten al omscheppend. Schep het vlees uit de pan.
  8. Voeg ondertussen de andere helft van de olijfolie toe en roerbak de rode kool 3 minuten. Breng op smaak met sambal en zout en peper. Voeg de geraspte wortel toe en bak 3 minuten mee. Meng 2/3 van de peterselie en de walnoten toe. Meng de gebakken runderreepjes erdoor. Schenk de extra vierge olijfolie erover.
  9. Dien lauwwarm op en garneer met de resterende peterselie.
TIP

II

Voedingswaarden

(Per portie)

Allergenen informatie