Pittige rode koolsalade met runderreepjes
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Reviews
star_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
starstarstarstarstar
info_outline Nog geen reviews
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers. - 1 st Knoflookteen
- 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
- 50 g WalnotenHerkomst: IDorganics
- 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 5 g PeterselieHerkomst: Forc
- 0.5 g Rode kool
- 250 g Runderreepjes
Zelf toevoegen
- 1 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Sambal
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen- Snijd of rasp de rode kool in fijne reepjes.
- Schrap de wortel schoon en rasp grof.
- Was de peterselie, laat uitlekken en hak fijn.
- Hak de walnoten grof.
- Verhit een koekenpan en rooster de walnoten in een droge pan enkele minuten totdat ze beginnen te kleuren.
- Pel ondertussen de rode ui en knoflook en snipper fijn.
- Verhit een wok met de helft van de olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg daarna de runderreepjes toe en bak 4 minuten al omscheppend. Schep het vlees uit de pan.
- Voeg ondertussen de andere helft van de olijfolie toe en roerbak de rode kool 3 minuten. Breng op smaak met sambal en zout en peper. Voeg de geraspte wortel toe en bak 3 minuten mee. Meng 2/3 van de peterselie en de walnoten toe. Meng de gebakken runderreepjes erdoor. Schenk de extra vierge olijfolie erover.
- Dien lauwwarm op en garneer met de resterende peterselie.
TIP
II
Voedingswaarden
(Per portie)Allergenen informatie