Pittige noodles met pindasaus snijbonen en paprika

679 kcal
280 g groente

De snijboon is een peulvrucht met brede, platte peulen. De naam verwijst naar het feit dat de peulen vroeger gewoonlijk overdwars in heel dunne reepjes gesneden werden. Tegenwoordig zijn de bonen draadloos, zodat ze ook in wat grovere stukken gesneden kunnen worden.

Pittige noodles met pindasaus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Udon noodles Herkomst: Miefabriek
  • 0.5 bakje Taugé
  • 250 g Snijbonen Herkomst: Lukassen
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
  • 2 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
  • 50 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 3 el Sojasaus
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in circa 12 minuten gaar. Doe de taugé in een zeef en giet het kokende water van de noodles erover zodat de taugé blancheert. Spoel direct onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan kook voor de snijbonen. Was de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd in stukjes. Kook de snijbonen in 3-4 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af.
  3. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Was de rode peper en snijd fijn. Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui met de knoflook en rode peper ongeveer 2 minuten op een middelhoog vuur. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes of repen. Voeg de paprika en voorgekookte snijbonen toe aan de pan met ui en roerbak 5 minuten mee.
  4. Was de limoen, rasp de schil en pers het sap eruit. Schil de gember en rasp fijn. Doe 3/4 van de pinda's, de sojasaus, het limoensap en een scheutje water in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta (of gebruik een blender of vijzel). Voeg wat rasp van de limoenschil toe en verwarm de saus in een steelpannetje.
  5. Serveer de noodles met de groenten en schenk de pindasaus erover. Garneer met de geblancheerde taugé en overgebleven pinda's.
TIP
De pindasaus verdeel je op het laatste moment over de noodles. Schep goed door elkaar, zodat de smaak zich aan de noodles hecht.
4,2
Gemiddelde van 43 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -42%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 59%
co2-reduction-score
CO2 eq -86%
water-reduction-score
Water -29%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVeganSeizoenLekker snelVariatieGezinLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie679 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker8 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels12 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Tarwe
Pinda's
Gluten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten