Pittige loempia's

Pittige loempia's met kurkumarijst en tempeh

| 691 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Vegan, 9 maanden, Vegetarisch, Seizoen, Variatie, Gezin
Tarwe
Gluten
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g TempehHerkomst: yakso 300 g
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
  • 2 el Kurkuma, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 8 st RijstpapierHerkomst: Yakso
  • 150 g Radijs rauwkostHerkomst: udea snijderij
  • 250 g WortelHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • 2 el Sojasaus

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Spoel de rijst in een zeef af onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Schil de kurkuma en rasp deze fijn boven de pan zodat de rijst geel kleurt (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Giet daarna het water af.
  2. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Meng sojasaus, rode peper en sap van de limoen in een kommetje. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  3. Pel en snipper de ui. Snijd de tempeh in reepjes. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de ui samen met de tempeh 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut het sojamengsel toe en bak mee.
  4. Schil en rasp de wortels en doe dit samen met de radijs rauwkost in een grote kom.
  5. Vul een schaal met lauwwarm water. Week hierin de rijstvellen om de beurt voor ongeveer 30 seconden en leg deze op een schone plank. Leg in het midden van elk vel een beetje kurkumarijst, een lepel met de rauwkost, ui en een paar reepjes tempeh. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
TIPServeer de overgebleven ingrediënten als een salade ernaast.

II

Vandaag eten we pittige loempia's. Deze leuke gekleurde veggie rolls zijn een feest om te maken omdat je uitstekend kunt variëren met de vulling. Wij maken ze vandaag met wortel, radijs rauwkost, tempeh, ui, knoflook en rijst. Een volledige maaltijd, maar dan opgerold in rijstpapier.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie691 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker14 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit26 g
Vezels11 g
Zout1.4 g

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten
Sojabonen