Pinsa met zelfgemaakte tomatensaus mozzarella en spinazie

Nog geen reviews
730 kcal
260 g groente

Vandaag staat er heerlijke pinsa op het menu. Pinsa lijkt op flatbread en zit eigenlijk tussen pizza en focaccia in. Het deeg wordt langere tijd gefermenteerd, waardoor het superlekker en luchtig is. Vandaag beleggen we de pinsa met spinazie en een zelfgemaakte tomatensaus. Maar je kunt de pinsa - net als bij een pizza - met van alles toppen wat je lekker vindt.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en zorg dat de oven goed heet is. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Verwarm olie in een bakpan en ontzuur de tomatenpuree door deze 3 minuten te bakken op een middelhoog vuur. Was de tomaat, snijd klein bak zachtjes mee. Pel de knoflook en pers de helft erboven uit. Breng op smaak met Italiaanse kruiden (bewaar een deel om op de pinsa's te strooien), zout en peper.
  3. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Verhit olie in een bakpan en pers de andere helft van de knoflook erboven uit. Voeg de spinazie toe, bak voor een paar minuten totdat de spinazie is geslonken en breng op smaak met zout en peper.
  4. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd in stukjes.
  5. Besmeer de pinsa's met de tomatensaus. Beleg met spinazie, rode ui en mozzarella. Strooi de Italiaanse kruiden erover en bak de pinsa's 8-10 minuten of totdat de randen goudbruin zijn en de mozzarella gesmolten is. Besprenkel vlak voor het serveren met olijfolie extra vierge
TIP
Hou je van pittig? Dan kun je ook wat chilivlokken over de pinsa's strooien.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 300 g TrostomatenHerkomst: Noordkoek
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 50 g MozzarellaHerkomst: Zuger
  • 200 g PinsaHerkomst: TerraSana
Zelf toevoegen
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 54%
co2-reduction-score
CO2 eq -68%
water-reduction-score
Water -36%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch9 maandenVariatieLekker snelGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie730 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker8 g
Vet30 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit21 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Lactose
Tarwe
Melk
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten