Gezin, Variatie, 9 maanden, Lactosevrij, Seizoen, Vegetarisch, Lekker snel
PeulvruchtenTarweMelkGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
50 g Tatsoi
2 st Knoflookteen
1 st BroccoliHerkomst: lukassen
250 g PassataHerkomst: La Bio Idea
4 st Piadina wrapHerkomst: terra sana
75 g Geraspte kaas DEZE GEBRUIKEN
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.586 g
Water91,4 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de ui en snijd in ringen. Pel de knoflook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook of stoom de broccoli beetgaar in 8-10 minuten. Giet het water af en laat goed uitlekken in een zeef.
Verwarm de passata in een steelpan en pers de knoflook erboven uit. Laat een beetje inkoken. Verhit olie in een bakpan en bak de ui zacht en bruin. Schep uit de pan en leg opzij.
Verhit olie in een bakpan (of 2 bakpannen) en verwarm de piadina's 2 minuten. Draai om en bestrijk met passata. Beleg de piadina's met de voorgekookte broccoli en gebakken ui en strooi wat kaas erover. Bak 5 minuten afgedekt op een laag vuur tot de kaas is gesmolten. Herhaal dit tot alles op is.
Garneer de piadina panpizza's met tatsoi.
TIPJe kunt de piadina pizza's ook in een hete oven afbakken op 200 ºC.
II
Heb jij de piadina's al eens geprobeerd? Deze dunne, Italiaanse wraps worden ook wel 'plat brood' genoemd. Onze piadina's worden volgens traditioneel recept gemaakt bij een klein Italiaans bedrijf. De wraps worden gemaakt met tarwe en haver, wat voor een heerlijke smaak en textuur zorgt. Wij bakken de piadinapizza's niet in de oven maar in een pan. Onze biologische mizuna wordt geleverd door kwekerij Kerkenhuis in het Brabantse Lierop.