Variatie, Gezin, Eiwitrijk, Vegetarisch, Lekker snel
TarweGlutenMelkLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
150 g Mini mozzarellaHerkomst: zuger
2 st RomatomaatHerkomst: Solid
250 g Gekleurde snijbietHerkomst: solid
150 g RoomkaasHerkomst: zuger
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
170 g Volkoren penne
50 g Zacht gedroogde tomatenHerkomst: la bio idea
Zelf toevoegen
snufje Peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de ui en snijd in partjes. Was de gekleurde snijbiet, laat goed uitlekken in een vergiet en haal het blad van de stelen. Snijd de gekleurde stelen in stukken en snijd het blad in reepjes. Houd het blad en de steeltjes gescheiden en dep het blad droog. Was de tomaat en snijd klein. Laat de mozzarella uitlekken. Snijd de zachtgedroogde tomaat in reepjes.
Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang een beetje kookvocht op) en laat even uitdampen.
Verwarm intussen olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak de snijbietstelen samen met de zacht gedroogde tomaatreepjes enkele minuten mee op een middelhoog vuur. Voeg de tomaat en het snijbietblad toe.
Schep de roomkaas erdoor en schenk een beetje pastakookvocht erbij voor een smeuïge saus. Proef en breng op smaak met peper. Verdeel de mozzarella over de saus.
Verdeel de volkoren penne over de borden en schep een flinke lepel van de romige snijbietsaus met mozzarella erover.
TIPWil je liever gesmolten mozzarella? Verdeel dan de mozzarella over de saus en zet het vuur laag. Dek de pan af en laat de mozzarella smelten.
II
Deze maaltijd is niet alleen lekker, je wordt ook nog eens heel vrolijk van de mooie kleuren. We gebruiken regenboogsnijbiet met bontgekleurde stelen (ook wel ‘ribben’ genoemd). Snijbiet is er in veel kleuren: rood, paars, oranje, geel en wit. Je kunt de bladeren en stelen het beste als verschillende groenten behandelen en apart bereiden. Doe de bladeren pas op het allerlaatste moment door het gerecht, want ze slinken – net als spinazie – heel snel.