Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook met een snuf zout in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en bewaar een beetje kookvocht.
Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf in plakjes. Verhit een droge grillpan en gril de courgette totdat deze vocht afgeeft en een mooie grillstreep krijgt (je kunt de courgette ook bakken in een bakpan).
Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de tomaat 2-3 minuten. Voeg de cherrytomaten spread, volkoren penne en eventueel een scheutje kookvocht toe en laat 1 minuut sudderen op een middelhoog vuur.
Verhit olie in een bakpan en bak de kinowaburgers in 5-7 minuten goudbruin. Snijd vervolgens in stukken (of houd de kinowaburger heel). Serveer de penne met tomatensaus en de gegrilde courgettelinten. Heerlijk met de kinowaburger.
TIPOok erg lekker met (vegan) geraspte kaas.
II
Vandaag op het menu: een snelle pasta met courgettelinten en een kinowaburger. Voor de saus gebruiken we een heerlijk smeuïge groentespread. Biologische courgette is vanwege de langzame groei - niet opgejaagd door kunstmest - langer houdbaar dan een gangbare variant. Wist je dat courgettes onrijp geoogst worden? Als je ze laat groeien, worden ze net zo groot als een pompoen.