Penang curry met koolrabi

Penang curry met koolrabi linzen en basmatirijst

| 619 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Gezin, Seizoen, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, Vegan, 9 maanden, Lekker snel
Koriander
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
  • 200 ml Kokosmelk
  • 25 g Thaise Penang-currypastaHerkomst: onoff spices
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st KoolrabiHerkomst: Oegema
  • 200 g Linzen

Zelf toevoegen

  • 100 ml Water
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Schil de koolrabi en snijd in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en koolrabi lichtbruin. Was de tomaat, snijd klein en bak al omscheppend mee.
  3. Voeg de penang-currypasta, de kokosmelk en het water toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker lijkt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat afgedekt 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Was de linzen in een zeef onder de kraan en verwarm mee.
  5. Serveer de penang curry en rijst in mooie kommen.
TIPOok erg lekker met andere stevige groenten, zoals bloemkool, broccoli of wortels.

II

Onze Thaise penang-currypasta heeft een sterk aroma en is mild van smaak. Heerlijk in combinatie met stevige groenten zoals koolrabi. Koolrabi is geen wortel of knol, maar een verdikking van de stengel. Deze groente en vooral het blad zitten boordevol vitaminen en andere belangrijke voedingsstoffen zoals kalium en magnesium, caroteen en ijzer. Koolrabi kan rauw en gekookt gegeten worden. Rauw heeft koolrabi een pittige koolsmaak, gekookt is de smaak veel zachter. 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie619 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker9 g
Vet29 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit16 g
Vezels11 g
Zout1.4 g

Allergenen informatie

Koriander
Peulvruchten