25 g Thaise Penang-currypastaHerkomst: onoff spices
2 st RomatomaatHerkomst: Solid
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
1 st KoolrabiHerkomst: Oegema
200 g Linzen
Zelf toevoegen
100 ml Water
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Schil de koolrabi en snijd in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en koolrabi lichtbruin. Was de tomaat, snijd klein en bak al omscheppend mee.
Voeg de penang-currypasta, de kokosmelk en het water toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker lijkt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat afgedekt 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
Was de linzen in een zeef onder de kraan en verwarm mee.
Serveer de penang curry en rijst in mooie kommen.
TIPOok erg lekker met andere stevige groenten, zoals bloemkool, broccoli of wortels.
II
Onze Thaise penang-currypasta heeft een sterk aroma en is mild van smaak. Heerlijk in combinatie met stevige groenten zoals koolrabi. Koolrabi is geen wortel of knol, maar een verdikking van de stengel. Deze groente en vooral het blad zitten boordevol vitaminen en andere belangrijke voedingsstoffen zoals kalium en magnesium, caroteen en ijzer. Koolrabi kan rauw en gekookt gegeten worden. Rauw heeft koolrabi een pittige koolsmaak, gekookt is de smaak veel zachter.
'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'