Patatas bravas met broccoli

Patatas bravas met broccoli en gehaktballetjes in tomatensaus

| 710 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Eiwitrijk, 9 maanden, Variatie, Seizoen, Gezin, Lactosevrij, Glutenvrij
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kalfsgehakt
  • 2 st Knoflookteen
  • 200 g TomatenstukjesHerkomst: La Bio Idea
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 el GehaktkruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 1 st BroccoliHerkomst: lukassen
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog

Zelf toevoegen

  • 2 el Paprikapoeder
  • 2 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente330 g
vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq4.959 g
water-reduction-scoreWater106,9 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappels en snijd in blokjes of partjes van 2-3 cm. Doe in een kom, voeg olijfolie, peper en zout toe en schep goed door elkaar. Verdeel over de bakplaat en bak circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  2. Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Snijd de roosjes van de broccoli en de stronk in kleine dobbelsteentjes. Kook of stoom in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en tomatenstukjes toe en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. de Laat zachtjes pruttelen.
  4. Meng het gehakt met de gehaktkruiden en rol kleine gehaktballetjes ervan. Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  5. Serveer de aardappels met de gehaktballetjes en broccoli. Schep de warme tomatensaus erover.
TIPOok erg lekker met knoflookmayonaise.

II

Wie ooit in Spanje geweest is, heeft dit gerecht vast wel eens geprobeerd! Patatas bravas worden vaak geserveerd als een tapas. De gebakken/gefrituurde aardappels worden gegeten met een pikante tomatensaus. Je kunt het als bijgerecht combineren met bijvoorbeeld chorizo, gebraden kip, gebakken vis of zoals we vandaag doen: met gehaktballetjes en broccoli. Of zoals de Spanjaarden het noemen: albondigas (gehaktballetjes).

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie710 kcal
Koolhydraten58 g
Suiker10 g
Vet35 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit33 g
Vezels14 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund