Pastinaaksoep met kikkererwten

Pastinaaksoep met kikkererwten en knoflookbroodjes

| 715 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Lekker snel, Lactosevrij, Gezin, Seizoen, 9 maanden, Vegan, Variatie, Afvallen
Gluten
Sesamzaad
Sojabonen
Peulvruchten
Tarwe
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 3 st Knoflookteen
  • 400 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 200 g Kikkererwten
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 3 st MeergranenbroodjeHerkomst: zonnemaire
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 5 g Verse tijmHerkomst: Forc

Zelf toevoegen

  • 400 ml Water
  • 2 el Paprikapoeder
  • 3 el Olijfolie
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Doe de kikkererwten en ui in een ovenschaal en hussel met olijfolie, paprikapoeder en peper. Rooster voor 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schud halverwege even om.
  3. Schil de pastinaak en snijd klein. Breng het water met het groentebouillontablet aan de kook en kook de pastinaak afgedekt in 20 minuten gaar. Pureer daarna met een staafmixer tot een gladde soep.
  4. Pel de knoflook. Ris de tijmblaadjes van de steel. Doe olijfolie in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Roer de tijmblaadjes erdoor.
  5. Snijd met een scherp mes horizontaal en verticaal inkepingen in de broodjes. Zorg ervoor dat je niet helemaal tot de bodem snijdt. Druppel nu de knoflookolie zoveel mogelijk in de gleufjes en breng op smaak met verse peper. Bak de broodjes in 6-8 minuten knapperig in de voorverwarmde oven. Je keuken gaat er heerlijk van ruiken!
  6. Schep de pasinaaksoep in mooie kommen en garneer met de geroosterde kikkererwten en ui. Serveer de knoflookbroodjes erbij.
TIPServeer pastinaak ook eens als rauwkost of als salade met een dressing.

II

Vandaag een 'fluwelen' soep met een hoofdrol voor pastinaak. De pastinaak is familie van de wortel en heeft een lekkere zoetige, anijsachtige smaak. Hij is wit van kleur en wordt daarom ook vaak ‘witte peen’ genoemd. De Romeinen verbouwden pastinaak al in de tijd van de Middeleeuwen. Gedurende de Middeleeuwen was het de belangrijkste groente met zetmeel voor het volk.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie715 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker16 g
Vet33 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit17 g
Vezels20 g
Zout2.1 g

Allergenen informatie

Gluten
Sesamzaad
Sojabonen
Peulvruchten
Tarwe
Mais