Pastinaak-spruitjes roerbak

Pastinaak-spruitjes roerbak met champignons en kalfsgehaktballetjes

| 571 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Glutenvrij, Koolhydraatbewust, Afvallen, Eiwitrijk
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 1 el NootmuskaatHerkomst: het blauwe huis
  • 300 g SpruitjesHerkomst: Bruinsma
  • 250 g KastanjechampignonsHerkomst: Udea
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 el GehaktkruidenHerkomst: het blauwe huis
  • 200 g Venkel kalfsgehaktHerkomst: ecofields

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq5.188 g
water-reduction-scoreWater79,9 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote spruitjes eventueel doormidden. Schil de pastinaak en snijd in plakjes of blokjes.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes en pastinaak 5-10 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  3. Meng intussen het kalfsgehakt met de gehaktkruiden, zout en peper. Rol met je handpalmen kleine balletjes van het gehakt. Verhit olie in een bakpan en bak op een hoog vuur de gehaktballetjes in 3 minuten rondom bruin.
  4. Pel de ui en snijd in partjes. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd de grote exemplaren doormidden. Bak de ui en champignons met de gehaktballetjes mee.
  5. Doe de spruitjes en pastinaak erbij en bak nog 5 minuten. Schud de pan regelmatig en voeg eventueel een scheutje water toe. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer alles op een mooie ruime schaal.
TIPLekker met gehakte walnoten erdoor.

II

Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool en bevatten veel vitamine C. Spruitjes die nachtvorst hebben meegemaakt zijn vaak zoeter van smaak. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie571 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker14 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit27 g
Vezels17 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund