Pastinaak-lente stamppotje

Pastinaak-lente stamppotje met runderbraadworst

| 607 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Koolhydraatbewust, Ketogeen
Rund
Ei
Koriander
Mosterd

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 bosje RadijsHerkomst: Biolatina
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 400 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 2 st Runderbraadworst
  • 75 g RucolaHerkomst: green specialties

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Mayonaise

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit52 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq4.065 g
water-reduction-scoreWater58,2 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de pastinaak. Schil de pastinaak, snijd in stukken en kook in circa 20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de radijsjes los van het blad. Was en snijd vervolgens in plakjes of in kwarten. Was de rucola in een vergiet onder de kraan, laat uitlekken en snijd kleiner.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de runderbraadworst rondom bruin en gaar (circa 10 minuten). Voeg de uien toe en bak de laatste 5 minuten mee.
  4. Stamp of mix de pastinaak tot een puree. Schep de tomaat, radijsjes en rucola door de pastinaakpuree. Doe de deksel op de pan en zet de pan nog even opzij zodat de groenten kunnen slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de pastinaakstamppot met de runderbraadworst ernaast.
TIPJe kunt het blad van biologische radijsjes ook prima eten. Verwerk het kleingesneden door de stamppot.

II

Bij een stamppot denken we automatisch aan de winter, maar een stamppotje is ook erg lekker in de lente! Deze stamppot met lentegroenten is lekker fris en knapperig door de rucola en radijsjes. Radijsjes zijn rauw erg lekker als snack. Ze bevatten weinig koolhydraten en zijn rijk aan vezels, vitamine C, kalium, calcium en magnesium.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie607 kcal
Koolhydraten44 g
Suiker18 g
Vet31 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit27 g
Vezels20 g
Zout1.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund
Ei
Koriander
Mosterd