Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.
Snijd de groene kool doormidden en verwijder de harde nerf. Snijd de bladeren los en was in een zeef onder de kraan. Laat goed uitlekken en snijd vervolgens kleiner. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil of was de pastinaak en snijd klein.
Verhit een droge wok of ruime bakpan en bak het gehakt met de ui en knoflook rul. Roerbak de pastinaak en gesneden groene kool 5-8 minuten mee op een middelhoog vuur. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met sojasaus, zout en peper.
Doe het gehakt-groentenmengsel in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en plaats 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een krokante bovenkant.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Serveer het gerecht dan zo uit de pan en strooi de geraspte kaas erover.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Pastinaak is tegenwoordig geen vergeten groente meer. De smaak van deze lange, ivoorkleurige wortel is zoetig, bijna anijsachtig en ligt tussen de smaak van wortel en knolselderij in. Onze biologische pastinaak wordt geleverd door akkerbouw- en tuinbouwbedrijf Arenosa in Lelystad. Op zo'n 55 hectare grond telen zij de lekkerste biologische groenten zoals prei, schorseneer, pastinaak, wortelpeterselie, aardpeer en kliswortel.