Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
Pel de ui en knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de witlof en snijd in repen. Verhit bakolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook in 1 minuut glazig. Voeg de witlofreepjes toe en roerbak nog 3 minuten mee.
Laat de tofu uitlekken en snijd in grove stukken. Doe vervolgens in de pan bij de witlof. Roer goed door en maak de tofu kleiner met behulp van een spatel. Bak dit nog 3 minuten mee.
Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de crème fraîche, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas toe aan de pan (bewaar wat Parmezaanse kaas voor de garnering). Proef en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel met zout.
Serveer de volkoren penne met de witlofsaus en garneer met Parmezaanse kaas.
TIPGarneer de pasta met bosui en blaadjes verse basilicum.
II
Heb jij weleens witlof door de pasta gedaan? Het lijkt misschien een gekke combinatie, maar het is erg lekker en een keer wat anders! De romige saus zorgt ervoor dat de bittere smaak van de witlof minder geproefd wordt. De tofu die we toevoegen is heerlijk gekruid. Voeg ook eens kastanjechampignons toe, dat combineert perfect met de romige witlofsaus.