Pasta met spinaziepesto

Pasta met spinaziepesto prei en champignons

| 602 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, 9 maanden, Afvallen, Lactosevrij, Gezin, Seizoen, Vegan, Variatie, Lekker snel, Vegetarisch
Mosterd
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Spinazie, babyHerkomst: beleaf
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 135 g Spinazie-/pijnboompittenpestoHerkomst: Allos
  • 170 g Volkoren fusilli
  • 250 g KastanjechampignonsHerkomst: Udea
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de prei in ringen en was grondig in een vergiet onder de kraan. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
  2. Verhit bakolie in een ruime koekenpan of hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de prei en champignons toe en bak voor ongeveer 5 minuten.
  3. Breng water aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Vang een beetje kookvocht op.
  4. Voeg de spinazie-/pijnboompittenpesto toe aan de groenten, meng het goed door elkaar en verwarm kort mee. Doe de baby spinazie erbij en verwarm kort mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn. Voeg een scheutje pasta kookvocht toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de pasta met een flinke schep saus.
TIPLekker met geroosterde pijnboompitjes.

II

Vandaag een supersnelle pasta met een bijzondere saus, namelijk een pesto op basis van spinazie en pijnboompitjes. Deze pesto bevat maar liefst 64% biologische groente. Dat is verantwoord genieten! We combineren de pasta met spinazie, prei en champignons.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie602 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker11 g
Vet23 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit21 g
Vezels14 g
Zout1 g

Allergenen informatie

Mosterd
Tarwe
Gluten