Pasta met kip en mango

Pasta met kip en mango en gekarameliseerde uien

| 786 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Lactosevrij, Lekker snel, Variatie, Gezin
Sojabonen
Kip
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st MangoHerkomst: Fairtrasa
  • 170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
  • 1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
  • 3 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 st Knoflookteen
  • 200 g Kipdijbeenfilet blokjesHerkomst: ekomenu maatwerk 200 g

Zelf toevoegen

  • 1 el Sojasaus
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 2 el Sweet chilisaus
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit95 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.496 g
water-reduction-scoreWater64,5 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Doe de kipdijbeenfilet blokjes in een kommetje en pers de knoflook erbovenuit. Roer de sojasaus erdoor en zet afgedekt opzij (circa 10 minuten).
  2. Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui 10-15 minuten op een laag vuur. Zo krijgt de ui een hartig-zoete smaak. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  3. Was de komkommer, snijd in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijst met een lepel. Snijd vervolgens in plakjes. Halveer de mango, verwijder de schil en de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  4. Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten al dente. Giet vervolgens het water af.
  5. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de kip 5 in minuten gaar. Verwarm de laatste 2 minuten de komkommer en mango mee (of voeg koud toe aan het gerecht).
  6. Voeg de volkoren macaroni en de gekaramelliseerde ui toe aan de pan en schep alles door elkaar. Breng op smaak met chilisaus, olijfolie extra vierge, zout en (chili)peper.
TIPOok erg lekker met een frisse salade ernaast.

II

Wist je dat komkommer een eenjarige vruchtgroente is, die behoort tot de familie van de meloen en courgette? De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. Door zijn frisse smaak is de sappige komkommer bij ons één van de meest populaire saladegroenten. Maar je kunt de groente ook stoven en bakken. Let op: haal de mango uit de zak en laat verder rijpen op de fruitschaal.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie786 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker23 g
Vet35 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit32 g
Vezels11 g
Zout0.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sojabonen
Kip
Tarwe
Gluten