2 st Tofu curry-ananas rijstburgerHerkomst: taifun
1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
Pel en snipper de ui. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
Verhit bakolie in een wok of grote koekenpan en roerbak de ui en het witte deel van de paksoi 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg het groene deel van de paksoi toe en roerbak nog 1 minuut mee.
Verwarm intussen bakolie in een andere koekenpan en bak de tofu curry ananas-rijstburger aan weerszijden bruin en gaar.
Stamp de aardappels met wat kookvocht tot een smeuïge puree en schep de gewokte paksoi erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de tofu curry ananas-rijstburger ernaast.
TIPLekker met pinda’s of gefrituurde uitjes.
II
Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in Nederland en België vind je paksoi steeds vaker op het menu. En terecht: niet alleen is deze groente zeer gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in stamppotten te verwerken.