Ovenschotel met gerookte makreel

Ovenschotel met gerookte makreel en venkel

| 806 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Gezin, Variatie
Vis
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Gerookte makreelfilet
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
  • 75 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit73 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.247 g
water-reduction-scoreWater24,2 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels en kook ze voor 10-15 minuten. Giet daarna het water af en zet opzij.
  2. Schrap de wortel en snijd in blokjes. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Heb je een glutenallergie? Spoel de rozijnen af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Laat de rozijnen wellen in een bakje lauwwarm water. Giet daarna het water af.
  3. Was de venkel en snijd in reepjes. Bewaar het groene loof van de venkel en snijd fijn. Klop de zure room los en meng het venkelgroen erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui. Voeg de venkel en wortels toe en roerbak nog eens 5 minuten mee. Voeg de rozijnen toe aan de groenten. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Prak de aardappels grof en meng de zure room erdoorheen. Trek de gerookte makreel uit elkaar met twee vorken.
  5. Schep de aardappels en groenten in de schaal. Verdeel de makreel erover en bak de schotel ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuten de oven grillstand aan.
TIPHet is erg lekker om nog geraspte kaas over de schotel te strooien voor deze de oven in gaat.

II

Vandaag staat er een gerecht met gerookte makreel op het menu. Makreel valt onder de vette vissoorten en is erg gezond. Vette vis is namelijk rijk aan omega 3-vetzuren en is ook een bron van vitamine D. Het eten van vis verlaagt het risico op onder andere een hartaanval en het krijgen van een beroerte. Aangeraden wordt om 1 tot 2 keer per week een portie vis te eten en dan het liefst vette vis!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie806 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker23 g
Vet44 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit26 g
Vezels13 g
Zout0.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Vis
Lactose
Melk