Ovenschotel met gehakt en savooiekool
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Reviews
star_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
starstarstarstarstar
info_outline Nog geen reviews
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers. - 200 g Rundergehakt
- 0.5 st SavooiekoolHerkomst: Prim Bretagne
- 400 g Aardappels, vastHerkomst: waog
- 100 g Geraspte pittige kaasHerkomst: weerribben zuivel
- 1 st PuntpaprikaHerkomst: Lema
Zelf toevoegen
- snufje Zout en peper
- 1 el Citroen-kerriepoeder
- 2 el Olijfolie
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen- Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de aardappelen. Boen of schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af.
- Snijd de savooiekool in grove repen, was deze en laat goed uitlekken.
- Verhit olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Schep vervolgens uit de pan.
- Was ondertussen de paprika, snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes. Verhit olie in een wokpan en bak de paprika 2 minuten.
- Voeg de savooiekool toe en roerbak nog 5 minuten. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper.
- Voeg tenslotte de aardappelen en het gehakt toe aan de pan en schep alles door elkaar. Schep in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
- Plaats de schaal 5-10 minuten onder de grill tot de kaas goudbruin is.
TIP
II
Voedingswaarden
(Per portie)Allergenen informatie