Orzo met spinazie-salsa met gruyere, rabarber en pijnboompitten
3,8
741 kcal
280 g groente
Maak je klaar voor een gerecht waar je smaakpapillen van links naar rechts gaan! De umami van de gruyere, pijnboompitten samen met het frisse en knapperige van de bleekselderij en rabarber. Het voorjaar in zijn optima forma.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Orzo Herkomst: Yon
- 200 g Spinazie Herkomst: De Eerste
- 70 g Gruyere Herkomst: Cheesepack (let op: dierlijk stremsel)
- 0.5 st Bleekselderij
- 200 g Rabarber Herkomst: Biobrothers
- 25 g Pijnboompitten Herkomst: IDorganics
- 2 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de orzo in 7 minuten gaar. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.
- Was de spinazie, laat uitlekken en snijd eventueel wat kleiner. Rasp de gruyere. Maak met een staafmixer of blender en groene salsa van de helft van de spinazie, de helft van de gruyere en alle pijnboompitten en alle olijfolie extra vierge. Proef en breng ops maak met peper en zout.
- Was de rabarber en bleekselderij en snijd in dunne maantjes. Verwarm olie in een bakpan en bak eerst de bleekselderij en rabarber 4-5 minuten op een hoog vuur. Voeg de overgebleven spinazie toe en laat slinken.
- Schep de orzo in de pan en meng met de groenten en een deel van de salsa. Proef en maak verder op smaak met peper. Strooi tenslotte de overgebleven gruyere erover.
TIP
Je kunt ook geen salsa maken en de spinazie mee laten slinken en de pijnboompitten en gruyere erbij serveren. Of apart serveren voor kritische mee-eters!3,8
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 122%
Vitaliteit + 55%
CO2 eq -59%
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Afvallen, Variatie, Lekker snel, Gezin, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie741 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker6 g
Vet36 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit28 g
Vezels8 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Lactose
Noten
Tarwe
Melk
Gluten