Oranje stamppot

Oranje stamppot met vegan merguez

| 664 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Lekker snel, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Lactosevrij
Mosterd
Tarwe
Selderij
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Vegan merguezHerkomst: wheaty
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 400 g Oranje stamppotgroentenHerkomst: snijderij

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook voor de aardappels en oranje stamppotgroenten. Was of schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels samen met de oranje groenten in circa 20 minuten gaar.
  2. Pel en snijd de ui in halve ringen. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de ui op een laag vuur totdat ze zacht en lichtbruin zijn (circa 15 minuten).
  3. Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak hierin de vegan merguez bruin.
  4. Giet het water van de aardappels en groenten af en vang een deel van het kookvocht op. Voeg een beetje kookvocht toe aan de pan en stamp het mengsel totdat het geheel lekker smeuïg is. Voeg desgewenst nog wat extra kookvocht toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de gekaramelliseerde ui over de stamppot en serveer de vegan merguez erbij.
TIPVoeg een beetje mosterd toe om de stamppot wat meer pit te geven.

II

Vandaag staat er een stamppot met vegan merguez worstjes op het menu. Deze hete worstjes zijn erg populair in de Franse en Mediterraanse keuken. Nu verkrijgbaar in een compleet veganistische variant. Ze zijn heerlijk voor op de grill in de zomer of bijvoorbeeld om een stamppot wat net wat lekkerder te maken.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie664 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker8 g
Vet26 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit34 g
Vezels9 g
Zout1.5 g

Allergenen informatie

Mosterd
Tarwe
Selderij
Gluten