Oosterse pinda-kokossoep met rijst pittige wortel en zoete aardappel

713 kcal
300 g groente

Deze pindasoep is een uitvinding die geliefd is bij jong en oud. De zachte, subtiele smaak, afgerond met lekkere toppings naar keuze, maken deze soep een allemansvriend. En makkelijk op tafel gezet.

Oosterse pinda-kokossoep met rijst

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte rijst Herkomst: IDorganics
  • 2 tl Kurkuma (verse) Herkomst: Befair
  • 2 tl Gember (verse) Herkomst: Befair
  • 200 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 200 g Wortel Herkomst: Udea
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: de Lepelaar
  • 0.5 bakje Taugé
  • 100 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 4 el Pindakaas Herkomst: Krekeltje
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 600 ml Groentebouillon
  • 1 tl Sambal
  • 1 el Ketjap
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook afgedekt in 10-12 minuten gaar. Schil de kurkuma en rasp boven de pan zodat de rijst mooi geel kleurt (let op kurkuma geeft erg af aan je handen). Giet het water af en houd de rijst warm.
  2. Rasp de gember. Was of schil de wortel en zoete aardappel en snijd klein. Bereid de bouillon. Verhit olie in een soeppan en fruit de gember 2 minuten. Voeg dan de wortel en zoete aardappel toe en bak 2 minuten mee. Schenk eerst een scheut bouillon erbij en laat de wortel en zoete aardappel afgedekt 10 minuten stoven. Schep uit de pan en meng met een beetje sambal naar smaak. Schenk de overgebleven bouillon samen met de kokosmelk in dezelfde pan en breng zachtjes aan de kook.
  3. Was intussen de bosui en snijd in dunne ringetjes. Was de taugé in een zeef onder de kraan en blancheer deze in de kokende bouillon (hang de zeef in de bouillon voor 10 seconden.) Spoel de taugé direct af onder de koude kraan zodat het gaar proces stopt.
  4. Voeg de pindakaas, sambal en ketjap toe aan de soeppan.
  5. Serveer de soep, rijst, groenten, bosui en taugé apart. Iedereen kan dan zelf zijn 'eigen' soep samenstellen. Of meng alles door elkaar.
TIP
Je kunt de zoete aardappel en/of de wortel ook mee pureren in de soep.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 18%
co2-reduction-score
CO2 eq -49%
water-reduction-score
Water + 30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVariatieVegetarischVeganSeizoenGezinLekker snelGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie713 kcal
Koolhydraten99 g
Suiker14 g
Vet32 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit17 g
Vezels9 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Ei
Pinda's
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten