200 g RundergehaktHerkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
1 el GehaktkruidenHerkomst: het blauwe huis
400 g Oosterse roerbakgroentenHerkomst: uda snijderij
Zelf toevoegen
1 el Tamarisaus (of sojasaus)
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (15 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef goed af onder de kraan. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg naar smaak de gehaktkruiden toe.
Bak de roerbakgroenten mee wanneer het gehakt rul is. Roerbak voor ongeveer 6 minuten.
Breng de roerbakschotel op smaak met tamarisaus (of sojasaus). Serveer met de volkoren basmatirijst.
TIPOok erg lekker met wat taugé en chilisaus.
II
Onze volkoren basmatirijst wordt verbouwd in India aan de voet van de Himalaya. Basmatirijst heeft de langste rijstkorrel van alle rijstsoorten en heeft een volle geur en smaak. Alleen het buitenste, onverteerbare kaf is eraf gehaald. Bij volkoren basmatirijst zit het vliesje met veel waardevolle voedingsstoffen er dus nog omheen. Dankzij de minuscuul kleine gaatjes in het rijstkorrelvlies is de rijst snel gaar zonder verlies van smaak en voedingsstoffen.