Oosters gehaktpannetje

Oosters gehaktpannetje met roerbakgroenten

| 559 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lekker snel, 9 maanden, Glutenvrij, Lactosevrij, Variatie, Afvallen, Gezin
Sojabonen
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g RundergehaktHerkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
  • 1 el GehaktkruidenHerkomst: het blauwe huis
  • 400 g Oosterse roerbakgroentenHerkomst: uda snijderij

Zelf toevoegen

  • 1 el Tamarisaus (of sojasaus)
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (15 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef goed af onder de kraan. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg naar smaak de gehaktkruiden toe.
  3. Bak de roerbakgroenten mee wanneer het gehakt rul is. Roerbak voor ongeveer 6 minuten.
  4. Breng de roerbakschotel op smaak met tamarisaus (of sojasaus). Serveer met de volkoren basmatirijst.
TIPOok erg lekker met wat taugé en chilisaus.

II

Onze volkoren basmatirijst wordt verbouwd in India aan de voet van de Himalaya. Basmatirijst heeft de langste rijstkorrel van alle rijstsoorten en heeft een volle geur en smaak. Alleen het buitenste, onverteerbare kaf is eraf gehaald. Bij volkoren basmatirijst zit het vliesje met veel waardevolle voedingsstoffen er dus nog omheen. Dankzij de minuscuul kleine gaatjes in het rijstkorrelvlies is de rijst snel gaar zonder verlies van smaak en voedingsstoffen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie559 kcal
Koolhydraten59 g
Vet21 g
Eiwit29 g
Vezels8 g
Zout1.4 g

Allergenen informatie

Sojabonen
Rund