Was de paksoi en snijd de witte stelen in stukken van 2-3 cm en het groene blad klein. Snijd de prei in ringen en spoel in een zeef onder de kraan. Snijd de rode peper in flinterdunne plakjes. Pel de knoflook.
Verhit olie in een wok en roerbak de rode peper, knoflook, prei en paksoi stelen enkele minuten.
Breng een pan met water aan de kook en kook de noodles in 10 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
Schep de noodles door de groenten. Breng op smaak met komijnpoeder, sojasaus en eventueel zout en peper. Voeg het paksoi blad en de helft van de koriander toe en verwarm alles kort.
Kluts ondertussen de eieren los met een scheutje melk of water en breng op smaak met zout en peper. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak een dunne omelet. Rol de omelet op, snijd en reepjes en verdeel over de noodles schotel. Garneer met wat koriander.
TIPOok lekker met pinda's.
II
Pepers, ook wel Spaanse pepers of chilipepers genoemd, zijn familie van de paprika. Het zijn pikante smaakmakers, die niet alleen scherp smaken, maar ook zorgen voor een lekker aroma aan gerechten. De scherpte komt door het stofje capsaïcine dat vooral in de zaadjes maar ook in het vruchtvlees zit. Rode peper is meestal iets zoeter van smaak dan de groene.