Breng water aan de kook voor de volkoren mie-noodles. Kook de noodles in 6 minuten gaar. Giet daarna het water af en spoel af onder de kraan.
Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook. Schil de gember, rasp fijn en doe in een kommetje. Schenk de sojasaus erbij. Pers de knoflook erboven uit en zet apart.
Halveer de spitskool, verwijder de harde kern en snijd klein. Snijd de kipdijbeenfilet in blokjes.
Verhit bakolie in een wok of royale koekenpan en roerbak de kip bruin en gaar. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Schep alles uit de pan en zet opzij. Gebruik dezelfde pan om de spitskool en ui in te roerbakken. Schep de kip samen met de mie-noodles terug in de pan en voeg het sausje toe. Verwarm alles goed door.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en garneer het gerecht ermee.
TIPHoud je van pit? Voeg dan wat verse chilipeper, of chilisaus toe. Ook heel erg lekker met verse koriander of bosui.
II
Voor dit gerecht gebruiken we volkoren mie-noodles. In Azië bestaan er dorpen waar alleen maar mensen wonen die noodles maken. Hun tuinen en daken zijn gevuld met de lange witte slierten die soms dagenlang drogen. Noodles zijn veelzijdig en vormen in veel landen de basis van het gerecht.