No waste Bananen yoghurt ijs
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Reviews
star_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
starstarstarstarstar
info_outline Nog geen reviews
Gezin, Variatie
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers. Zelf toevoegen
Voorbereiding (0 min)
Klik regel om deze af te strepen
TIP
II
De no waste optie van deze week staat in het teken van yoghurt. Eigenlijk kun je er ontzettend veel mee. Je kunt het verwerken in soepen, sauzen, dressings en zelfs koffie. Vandaag een lekker ontbijtje of toetje!
Benodigdheden:
- 2 rijpe bananen
- 100 ml yoghurt (of sojayoghurt)
- 1 el Honing (of agave)
- Vanille extract (optioneel)
Bereidingswijze
1. Pel de bananen en snijd in plakjes. Leg de plakjes ongeveer 6 uur in de vriezer.
2. Doe de bananen, yoghurt, honing en vanille extract in een blender en blend totdat er een glad geheel ontstaat.
Schep het ijs in een kom en beleg met je favoriete toppings zoals havervlokken, meer fruit, noten(pasta) en zaden.
Tip: Je kunt het ijs ook een andere smaak geven. Dit doe je door bijvoorbeeld cacaopoeder mee te blenden of een ander stuk fruit. De banaan is wel de basis, hierdoor wordt het heerlijk romig.Voedingswaarden
(Per portie)Allergenen informatie