No fish sushi

No fish sushi met pittige tomaat

| 610 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Vegan, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, Gezin
Sesamzaad
Sojabonen
Mosterd

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st AvocadoHerkomst: Axarquia
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 3 st RomatomaatHerkomst: Lukassen
  • 13 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
  • 4 st Nori vellenHerkomst: Terra Sana

Zelf toevoegen

  • 1 el (Sesam)olie
  • 0.5 el Tamarisaus (of sojasaus)
  • 1 el Vegan mayonaise
  • 0.5 el Chilisaus/sambal

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de risottorijst. Spoel de risotto in een zeef goed af onder de kraan. Kook vervolgens in 20 minuten gaar. Giet eventueel het overtollige water af en zet afgedekt opzij.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Maak met een mes een kruisje aan de onderkant van de tomaten. Dompel de tomaten in het kokende water voor ongeveer 30 seconden. Laat de tomaten daarna afkoelen.
  3. Maak ondertussen een marinade van de vegan mayonaise, tamarisaus, (sesam)olie en chilisaus/sambal. Wanneer de tomaten zijn afgekoeld kun je deze pellen. Begin bij het kruisje dat je hebt gezet, dat gaat het makkelijkst. Snijd de tomaat open en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in reepjes, roer deze door de marinade en zet aan de kant.
  4. Schil en snijd de wortels in dunne lucifers. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  5. Leg de nori vellen op een houten plank (of gebruik een sushimatje). Smeer de plakkerige risottorijst erover uit zodat 2/3 van de nori vellen zijn bedekt. Verdeel de gemarineerde tomaat, wortels en avocado over de rijst. Heb je een glutenallergie? Spoel de sesamzaadjes af onder kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Strooi de sesamzaadjes erover. Maak de uiteinden van de nori vellen nat en rol de sushirollen stevig op.
  6. Snijd de rollen met een scherp mes in plakjes van circa 2 cm. Serveer de sushi op een mooie plank of schaal. Doe de overgebleven ingrediënten in een kom en serveer bij de sushi.
TIPMaak een lekkere dip van tamarisaus (of sojasaus) met chilivlokken, geperste knoflook en limoensap. Ook erg lekker met wasabi!

II

Met sushi kun je eindeloos variëren en oh wat ziet het er heerlijk en mooi uit. De sushi wordt vaak gegeten met vis maar een plantaardige variant is ook zo gemaakt. Officieel is sushi ontdekt in China, hier werd al jaren gebruikt gemaakt van de combinatie van vis en rijst. De rijst werd gebruikt om de vis goed te houden. Deze ‘conserveringsmethode’ verspreidde zich over de rest van Azië en bereikte uiteindelijk ook Japan. In Japan werd de vis uiteindelijk samen met de rijst gegeten en dit zijn we later sushi gaan noemen. Tip: bewaar de avocado op je fruitschaal, zodat deze verder kan rijpen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie610 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker12 g
Vet21 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit16 g
Vezels12 g
Zout1.9 g

Allergenen informatie

Sesamzaad
Sojabonen
Mosterd