Nasi goreng met kip

Nasi goreng met kip en nasigroenten

| 723 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, 9 maanden, Variatie, Lactosevrij, Glutenvrij, Lekker snel
Kip
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 el KomijnpoederHerkomst: voorraad udea
  • 2 st Knoflookteen
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
  • 500 g NasigroentenHerkomst: proef
  • 200 g Kipdijbeenfilet, blokjesHerkomst: ekomenu maatwerk 200 g
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 el Kurkuma, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 1 el Gember, raspHerkomst: La Grama

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 1 el Tamarisaus

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit87 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.484 g
water-reduction-scoreWater44,3 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef goed af onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat de rijst afkoelen op een platte schaal.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Schil de gember en kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af!).
  3. Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de gember rasp en kipblokjes toe en roerbak in circa 5-8 minuten gaar. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
  4. Roerbak nu op een hoog vuur de nasigroenten in dezelfde pan. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en (chili)peper.
  5. Verwarm bakolie in een andere koekenpan en roerbak de gekookte rijst met de kurkuma rasp en tamarisaus op een middelhoog vuur. Bak de kip nog enkele minuten mee en schep of schud de rijst regelmatig om.
  6. Roer de gebakken rijst, kip en groenten door elkaar. Of serveer de rijst, kip en groenten naast elkaar.
TIPHoud je meer van pittig eten? Voeg dan wat sambal of een verse peper toe. Ook erg lekker met pinda's.

II

Nasi is een Indonesisch recept en betekent eigenlijk gewoon rijst. Nasi kan op verschillende manieren worden klaargemaakt. De meest bekende zijn: nasi putih (gewone gekookte rijst) en nasi goreng (gebakken rijst). Vandaag maken we een nasi goreng met kip en nasigroenten, bestaande uit prei, witte kool, ui, wortel, rode peper en taugé. Dankzij de voorgesneden nasigroenten staat dit gerecht razendsnel op tafel.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie723 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker2 g
Vet35 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit29 g
Vezels10 g
Zout0.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Kip
Sojabonen