Breng water aan de kook voor de zoete bataat. Schil de bataten, snijd in blokjes en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af.
Was de spinazie onder de kraan en snijd klein. Pel de ui en snijd fijn. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein.
Verwarm bakolie in een grote koekenpan en bak het tempeh gehakt met de ui en tomaat op een middelhoog vuur. Doe de tomatenstukjes, zoete bataat en cajunkruiden erbij en pers de knoflook erboven uit. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe, totdat het geslonken is. Proef en breng op smaak met peper.
Schep het zoete bataatmengsel in een schaal en strooi de nachochips erover.
TIPJe kunt de zoete bataat ook in de oven bereiden (180 ºC gedurende circa 25 minuten).
II
De zoete bataat - ook wel aardappel genoemd - komt oorspronkelijk uit Mexico. Deze exotische groente groeit onder de grond en kunnen variëren van langwerpig tot rond. Biologische bataten hoef je in principe niet te schillen. Tip: Het kan zijn dat sommige soorten zoete aardappel na het koken een beetje grauw worden. Voeg een paar druppels azijn of citroensap aan het kookwater toe en het probleem is opgelost.