Naanpizza met Légumaise en mozzarella en geroosterde graffiti aubergine

849 kcal
350 g groente

Naanbrood is heerlijk, maar heb je het wel eens gebruikt als pizzabodem? Het geeft de pizza extra veel smaak door de knoflook en koriander. Superlekker! We combineren de naanpizza met geroosterde aubergine. Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.

Naanpizza met Légumaise en mozzarella

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Graffiti aubergine Herkomst: Nijar Green
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 2 st Naanbrood knoflook Herkomst: Terra Sana
  • 150 g Légumaise rode paprika-tijm Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de aubergine in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees en laat daarbij de schil heel. Leg de aubergine met het vruchtvlees naar boven in een ovenschaal. Besprenkel royaal met olie, paprikapoeder, zout en peper en plaats 25-30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de aubergine heel zacht is.
  2. Pel intussen de ui en snijd in ringen. Was de paprika en snijd in reepjes. Verhit olie in en bakpan en bak de ui en paprika 2-3 minuten op een hoog vuur.
  3. Halveer het naanbrood, besmeer de helften met Légumaise en verdeel de paprika en ui erover. Laat de mozzarella uitlekken, scheur in kleine stukken en verdeel over het naanbrood. Besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg het naanbrood naast de aubergine in de oven en bak de laatste 10 minuten mee. Serveer de naanpizza met de geroosterde aubergine ernaast.
TIP
Het is ook erg lekker om de aubergine te kruiden met tijm.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq -48%
water-reduction-score
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGezin9 maandenSpecialsVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie849 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker22 g
Vet43 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit20 g
Vezels14 g
Zout2.9 g
Allergenen informatie
Koriander
Gluten
Paprika
Tarwe
Lactose
Selderij
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten