Miso wortel-noodlesoep met kip

Miso wortel-noodlesoep met kip paksoi en zwarte bonen

| 518 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen
Sojabonen
Gluten
Koriander
Peulvruchten
Kip

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Miso tabletHerkomst: Danival
  • 200 g Zwarte bonenHerkomst: Amaizin
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Kipdijbeenfilet, blokjes
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st PaksoiHerkomst: Organic Brothers
  • 150 g WortelHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 500 ml Water

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente240 g
vita-scoreVitaliteit70 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.169 g
water-reduction-scoreWater41,3 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verhit olie in een ruime soeppan. Pel en snipper de ui en fruit 2 minuten. Voeg het water en het miso tablet toe en breng aan de kook.
  2. Schil of was intussen de wortel en schaaf in lange linten. Was de paksoi, snijd het witte deel in grove stukken en het groene blad in repen. Voeg de wortel en het paksoi wit toe aan de soeppan en breng aan de kook.
  3. Pel de knoflook. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de kip in 10 minuten goudbruin. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de soep. Verwarm ook het groene paksoi blad nog enkele minuten mee.
  5. Schep de soep in mooie kommen en verdeel de kip erover.
TIPOok erg lekker met verse koriander.

II

Miso is een smaakmaker. Het wordt gemaakt van een gefermenteerd mengsel van koji, sojabonen, gerst en zout. Het fermentatieproces zorgt ervoor dat miso zijn unieke smaak krijgt. In het Japans noemt men miso de vijfde smaak, ofwel umami. Dit, omdat miso niet zoet, zuur, zout of bitter is, maar een geheel eigen smaak heeft. Deze Japanse bouillon bevordert de spijsvertering en heeft een gunstige werking op de darmflora. Erg gezond dus!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie518 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker9 g
Vet35 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit26 g
Vezels10 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sojabonen
Gluten
Koriander
Peulvruchten
Kip