Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Verwijder de onderkant van de paksoi en trek de bladeren uit elkaar. Was de bladeren met koud water. Snijd het witte deel in grove stukken en het groene blad in dunne reepjes (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui, paprika en witte deel van de paksoi 5 minuten op een middelhoog vuur. Doe het groene blad van de paksoi erbij en bak nog 2 minuten mee.
Pel de knoflook. Schil en rasp de kurkuma. Dep de tofu goed droog met keukenpapier, snijd in blokjes en meng met de kurkuma, zout en zwarte peper. Verhit olie in een bakpan en roerbak de tofublokjes 5-10 minuten op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit en hussel wat kleingesneden koriander erdoor.
Breng een pan met het water en mistoblet aan de kook. Kook de volkoren mie-noodles in 5-7 minuten gaar.
Schep de noodles in mooie kommen verdeel de groenten en tofu erover. Garneer met de verse koriander.
TIPOok erg lekker met chilipeper, sambal en sojasaus.
II
Miso is een smaakmaker. Het wordt gemaakt van een gefermenteerd mengsel van koji, sojabonen, gerst en zout. Het fermentatieproces zorgt ervoor dat miso zijn unieke smaak krijgt. In het Japans noemt men miso de vijfde smaak, ofwel umami. Dit, omdat miso niet zoet, zuur, zout of bitter is, maar een geheel eigen smaak heeft. Deze Japanse bouillon bevordert de spijsvertering en heeft een gunstige werking op de darmflora. Heel gezond dus! 'In samenwerking met Lisa Steltenpool'