Mieriksworteldip

Mieriksworteldip met gestoomde groenten en pitabroodjes

| 585 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Variatie, Afvallen, Lactosevrij, Lekker snel, 9 maanden, Vegan
Sojabonen
Tarwe
Selderij
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st PuntpaprikaHerkomst: EKO
  • 4 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 2 st Knoflookteen
  • 70 g Rode biet en mierikswortelspreadHerkomst: Allos
  • 3 st PitabroodjeHerkomst: Florentin

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 2 ml Sojayoghurt
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente335 g

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was en schil de bleekselderij en snijd in staafjes. Was de paprika, verwijderen de zaadlijsten en snijd in stukken.
  2. Breng een klein laagje water aan de kook (of gebruik een stoompan) en kook de broccoli- en bloemkoolroosjes samen met de bleekselderij beetgaar (circa 5 minuten)
  3. Verwarm de pitabroodjes in je broodrooster (of in de oven, 4 minuten op 180 C).
  4. Doe de rode biet en mierikswortelsaus in een schaaltje (je hoeft daar verder niets aan te doen). Maak een extra knoflooksausje met sojayoghurt. Doe de sojayoghurt in een schaaltje. Pel de knoflook en knijp uit boven de sojayoghurt. Roer olijfolie extra vierge erdoor en breng op smaak met peper.
  5. Serveer de gestoomde groeten op een mooie schaal. En serveer de dipjes en pitabroodjes ernaast. Dippen maar!
TIPMaak nog meer dipjes, bijvoorbeeld hummus of een lekkere pesto.

II

Vandaag een supermakkelijke maaltijd met een overheerlijke groentedip. Deze groentedip met rode biet en mierikswortel bevat maar liefst 70% aan groente. De spread is natuurlijk lekker met pitabrood, maar ook heerlijk als vulling van wraps of als smaakmaker in de salade. Dat is verantwoord genieten!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie585 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker13 g
Vet31 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit17 g
Vezels13 g
Zout2 g

Allergenen informatie

Sojabonen
Tarwe
Selderij
Gluten