0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
1 st PreiHerkomst: Peeters
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje (Chili)peper
500 ml Water
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit83 Punten
CO2eq685 g
Water19,2 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af). Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook samen met de kurkuma 3 minuten op een laag vuur.
Schil de wortel en snijd klein. Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een zeef onder de kraan. Voeg toe aan de pan en bak 5-10 minuten op een laag vuur.
Breng het water aan de kook en schenk bij de groenten in de soeppan. Verkruimel het groentebouillontablet erboven en kook nog 10 minuten op een middelhoog vuur.
Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan en verwarm mee (bewaar wat zwarte bonen voor garnering). Pureer de soep met een staafmixer totdat je een dikke soep hebt. Voeg eventueel extra water toe. Proef en breng op smaak met cajunkruiden en (chili)peper.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes of in kleine stukjes. Serveer de zwarte bonensoep met de avocado en corn chips. Garneer met de overgebleven zwarte bonen.
TIPOok erg lekker met verse koriander.
II
Deze Mexicaanse zwarte bonensoep is een heerlijke volwaardige maaltijd. Niet alleen is deze variant voedzaam, maar ook ontzettend lekker. Met je ogen dicht waan je je even in het buitenland. De spicy smaak met de romige avocado en de knapperige tortillachips gaan je avond maken!
Let op: haal de avocado uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal.