Afvallen, Vegetarisch, Seizoen, Gezin, 9 maanden, Ketogeen, Variatie, Lekker snel
MelkPeulvruchtenTarweMaisGlutenLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st UiHerkomst: TVA Organics
2 el PaprikapoederHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
200 g Maïs
100 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
200 g KidneybonenHerkomst: La bio idea
75 g Geraspte kaas
1 st RomatomaatHerkomst: Solid
4 st Tortilla wrapsHerkomst: amaizin - rechtstreeks geleverd
1 st PreiHerkomst: Peeters
2 st Knoflookteen
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit68 Punten
CO2eq2.041 g
Water92,9 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Was de tomaat en prei. Spoel de kidneybonen en maïs af onder de kraan in een vergiet. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de prei in ringen.
Verhit olie in een bakpan. Fruit de ui en knoflook. Voeg de prei toe en bak nog 2 minuten mee, totdat de prei zacht is. Voeg vervolgens de tomaten, maïs en kidneybonen toe. Breng op smaak met paprikapoeder.
Bak de tortillawraps een voor een krokant in een droge bakpan. Bekleed een springvorm met bakpapier. Leg een tortilla op de bodem. Schep een laagje bonenmengsel op de tortilla en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Dek het af met een tortilla en herhaal de stap. Eindig met een laagje bonenmengsel en bestrooi dit met de overgebleven geraspte kaas.
Plaats de tortillataart nog 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is.
TIPJe kunt eventueel (vegan) gehakt toevoegen aan de saus.
II
Vandaag maken we een Mexicaanse tortilla taart bestaande uit verschillende laagjes. Indrukwekkend om te zien nietwaar? Vind je dit te veel gedoe, dan kun je de wraps natuurlijk ook vullen en oprollen of dichtklappen. De Mexicaanse tortillataart serveer je in taartpunten!