0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
15 g RozijnenHerkomst: IDorganics
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en (chili)peper
100 ml Water
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.170 g
Water43,9 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Bestrooi de kipdijbeenfilet blokjes met de helft van de ras el hanout kruiden, peper en eventueel zout. Verhit olie in een braadpan en bak de kip op een middelhoog vuur rondom lichtbruin.
Schil of was intussen de wortels en snijd klein. Pel de ui en snijd in parten.
Voeg de wortel en ui toe aan de pan met de kip en bak 2 minuten mee. Doe het water, de rest van de ras el hanout kruiden en rozijnen erbij en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Heb je een glutenallergie? Spoel de rozijnen dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Roer door elkaar en laat afgedekt 15 minuten op een laag vuur stoven.
Was intussen de courgette en halveer in de lengte. Snijd of schaaf in hele dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de courgettelinten enkele minuten. Het is lekker als de courgette nog een 'bite' heeft.
Verdeel de courgettelinten over de borden en schep het kruidige kipmengsel erop.
TIPDeze Marokkaans stoofpot is ook superlekker als je nog verse kruiden toevoegt, zoals platte peterselie of koriander.
II
Vandaag eten we een Marokkaans stoofpotje met kip. We brengen het gerecht op smaak met ras el hanout, een kruidenmengsel dat voornamelijk in Marokkaanse gerechten gebruikt wordt. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Spicy!